Πλήρης εξοπλισμός του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας

Σε συνέχεια της παράδοσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού τον Δεκέμβριο του 2021 στο ΕΠΑ.Λ Ιστιαίας και σε άλλα σχολεία της Β. Εύβοιας παραδόθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου στο ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για όλα τα εργαστήριά του. 

Κατά την πρώτη επίσκεψη της ομάδας του Ιδρύματος τον Νοέμβριο του 2021  στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, έγινε καταγραφή των αναγκών τους. Στη συνέχεια το με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας κ. Δημήτρη Μήτση και του Υποδιευθυντή κ. Γιώργου Ιωαννίδη και με αποκλειστική χορηγία ανέλαβε να εξοπλίσει όλα τα εργαστήρια του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας  με τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, υλικά, μηχανήματα, εργαλεία κλπ.) που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και εκπαίδευση των μαθητών.

Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων Βόρειας Εύβοιας και Αρχαίας Ολυμπίας, δεν σταματά εδώ. Μετά το Πάσχα θα παραδοθεί αντίστοιχος πλήρης εξοπλισμός στο ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου, καθώς και τεχνολογικός, αθλητικός εξοπλισμός και γραφική ύλη στα υπόλοιπα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ από τον Οκτώβριο θα εφαρμοστούν και τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος.

Παράδοση υλικού στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας

Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράδοση των υδραυλικών υλικών στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, στην κεντρική αποθήκη της στο Κυμάσι Μαντουδίου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Η αξία του υλικού που παραδόθηκε υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΜΛΑ κ. Κωνσταντίνος Γιαννιός.

Αποστολή εξοπλισμού σε Κοινότητες της Ιστιαίας

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου έγιναν δύο επισκέψεις σε κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας για την παράδοση εργαλείων. Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Μονοκαρυάς του Δήμου Ιστιαίας, παραδόθηκαν 20 βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα και σε κατοίκους του χωριού για χρήση σε αγροτικές εργασίας αλλά και για την κοπή καυσόξυλων για θέρμανση, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της Κοινότητας δωρήθηκε μία μηχανή γκαζόν. Η αποστολή συνεχίστηκε στην Κοινότητα Κερασιάς, όπου παραδόθηκαν γεννήτριες για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κερασιάς κ. Δημήτρης Μαργαρίτης επέβλεψε την παράδοση των γεννητριών.

Οδοιπορικό ζωής στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με το μεγάλο του πρόγραμμα (ύψους 1.100.000 ευρώ) ΑΝΑ-ΠΝΟΗ που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου Αυγούστου, δίνει ανάσες ζωής, στηρίζοντας έμπρακτα τις πυρόπληκτες Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία. Σημαντικό μέρος της υποστήριξης αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων αυτών των περιοχών.

Μέχρι σήμερα 33 σχολεία και 1.650 μαθητές συνολικά έχουν υποστηριχθεί από την ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, η οποία στέκεται δίπλα σε δασκάλους και μαθητές συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση και στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πρόκειται για ένα μακρύ οδοιπορικό αλληλεγγύης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες που αφορούν σε ελλείψεις διδακτικών μέσων,  τεχνολογικού εξοπλισμού, τεχνικών υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή ζωή διδασκόντων και μαθητών.

12 σχολεία με 516 μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία (Λάλας, Πελόπιο, Πλάτανος, Χελιδόνι και Βασιλάκι) και 21 σχολεία με 1.134 μαθητές στη Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, Λίμνη, Ροβιές, Κεχριές, Αγδίνες, Κερασιά, Κρυονερίτης, Ελληνικά, Βασιλικά, Αγία Άννα, Μαντούδι), επωφελήθηκαν από τη δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε θετικά, σχεδόν σε όλα τα αιτήματα, των σχολείων και των δύο βαθμίδων των παραπάνω περιοχών. Μέχρι σήμερα παραδόθηκαν περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί) με τα περιφερειακά τους συστήματα, μεγάλος αριθμός εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, κλιματιστικών, αθλητικού εξοπλισμού, θρανίων και καρεκλών αλλά και αναλώσιμων υλικών. Επίσης,  εξοπλίστηκαν πλήρως τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ Ιστιαίας και Μαντουδίου.

Ο παραπάνω εξοπλισμός, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, παραδόθηκε από ομάδες συνεργατών του Ιδρύματος, οι οποίες επισκέφθηκαν τα σχολεία  και συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων. Επίσης εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φρόντισε ώστε κάθε παιδί, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, να πάρει το δικό του προσωπικό δώρο.

Ο εξοπλισμός των υπόλοιπων εργαστηρίων των ΕΠΑΛ θα ακολουθήσει άμεσα. Η προσπάθεια αυτή φυσικά και δεν έφτασε στο τέλος της. Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει στις πυρόπληκτες περιοχές περισσότερα από 340.000 ευρώ,  θα συνεχίσει αφουγκράζεται τις αγωνίες και να καλύπτει τις ελλείψεις και των άλλων σχολείων αυτών των περιοχών και θα επεμβαίνει, εξαντλώντας τις δυνατότητές του.

Από την Αρχαία Ολυμπία που ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της από της πυρκαγιές έως και τα ορεινά χωριά της Βόρειας Εύβοιας που οι φλόγες δημιούργησαν φόβο και ανασφάλεια σε μικρούς και μεγάλους, η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη – απαντώντας σε πολλαπλά αιτήματα – στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και να στηρίζει τις προσπάθειες ανα-συγκρότησης, ανα-δημιουργίας και ανά-πλασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Αναπνέω σημαίνει ζω και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διατηρεί χρόνια τώρα, μέσω των προγραμμάτων του, δεσμούς ζωής με τη μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποστολή στη Β. Εύβοια
Αποστολή στη Β. Εύβοια
Αποστολή στην Αρχαία Ολυμπία

Ολοκλήρωση νέων υποδομών στo φιλοζωικό σωματείο Rancheros

Το φιλοζωικό σωματείο Rancheros στην Αγία Άννα, γνωστό για τη δράση του για την περίθαλψη και διάσωση εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ιπποειδών, καταστράφηκε ολοσχερώς στις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, μέσω του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, στήριξε έμπρακτα το έργο του σωματείου, αναλαμβάνοντας την ανοικοδόμηση των υποδομών του.

Κατασκευάστηκαν 5 στάβλοι, 3 ανοικτού και 2 κλειστού τύπου, για την ασφαλή στέγαση των ζώων, ενώ δημιουργήθηκε και δίκτυο ύδρευσης για την κάλυψη των αναγκών του σωματείου. Το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα φιλοξενούμενα ιπποειδή, άλογα και γαϊδουράκια, ζουν και πάλι σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Παράδοση ερπυστριοφόρου εκσκαφέα στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας

Στις 19 Νοεμβρίου 2021, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική δωρεά στην πυρόπληκτη Εύβοια. Παραδόθηκε στον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας μία ερπυστριοφόρα τσάπα Caterpillar 325 CLN, αξίας πάνω από 40.000 Ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες του Δήμου που στις φωτιές του Αυγούστου έχασε ολόκληρο τον εξοπλισμό σε μηχανήματα και αυτοκίνητα. Το μηχάνημα αυτό θα βοηθήσει τον Δήμο να ανταπεξέλθει στις μεγάλης έκτασης εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης που έχει να αντιμετωπίσει.

Επίσκεψη ομάδας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στη Β. Εύβοια για καταγραφές αναγκών και παράδοση υλικού

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, ομάδα του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, με επικεφαλής τον κ. Άρι Συγγρό, τη συνεργάτιδα κ. Μαρίνα Αλαφογιάννη και τη βιβλιοθηκονόμο του Ιδρύματος κ. Παναγιώτα Δεδετζή, επισκέφθηκε πυρόπληκτε περιοχές στη Βόρεια Εύβοια. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και ύστερα από το αίτημα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μαντουδίου-Λίμνης – Αγ. Άννας, κ. Γιώργου Σταμούλο, που είχε δεχθεί το Ίδρυμα, παραδόθηκαν διάφορα εργαλεία και υλικά. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα και οι τρόποι ενίσχυσης του Δήμου και των κατοίκων που επλήγησαν από τις φωτιές.

Την ίδια μέρα, η ομάδα του Ιδρύματος συναντήθηκε στην Ιστιαία με τον κ. Γιάννη Κοντζιά, Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, ενώ παραδόθηκαν εργαλεία και υλικά στους κατοίκους της Κοινότητας της Κοκκινομηλιάς, επίσης ύστερα από σχετικό αίτημα της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κικής Καραβά.

Παράλληλα, η κ. Παναγιώτα Δεδετζή επισκέφθηκε σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών και συναντήθηκε με Διευθυντές, Καθηγητές, Δασκάλους προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και ο εμπλουτισμός των βιβλιοθηκών.