Εξοπλισμός και παιδικές γιορτές στη Β. Εύβοια

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021, βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και κυρίως κοντά στα παιδιά.

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφτηκε τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα που έχουν καταγραφεί στις συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, προσφέρθηκαν 11 τόνοι ζωοτροφών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κτηνοτρόφων. Υλοτόμοι και δασεργάτες παρέλαβαν αλυσοπρίονα και άλλα χρήσιμα εργαλεία για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Επιπλέον, παραδόθηκε νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε σχολεία των περιοχών αυτών. Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για την παροχή στήριξης σε φοιτητές από την περιοχή της Κοκκινομηλιάς, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαριδη, όπως είχε προαναγγείλει, οργάνωσε δύο μεγάλες γιορτές με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προσφέροντας στα παιδιά των δήμων στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στην κεντρική  πλατεία των Κεχριών, με δραστηριότητες από τους La petite marguerite, Ονειροδρόμιο και Imaginary Rooms και έκλεισε με τραγούδια από τους Burger Project. Αντίστοιχα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά των περιοχών του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού διασκέδασαν και αυτά με τη σειρά τους στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας. Οι δράσεις αυτές αποτέλεσαν τη συνέχεια της πολύ μεγάλης δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Β. Εύβοιας, ενώ το προσεχές διάστημα το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της Β. Εύβοιας και της Αρχ. Ολυμπίας.

Γιορτές για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, με επίκεντρο τα παιδιά.

Τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη θα βρεθεί στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας, καθώς και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, προκειμένου να παραδώσει υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ζωοτροφές, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στις συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Επίσης, η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ οργανώνει μεγάλες γιορτές για τα παιδιά όλων των σχολείων, με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.30-20.00 θα πραγματοποιηθεί γιορτή στην πλατεία των Κεχριών, με δραστηριότητες από τους La petite marguerite, Ονειροδρόμιο και Imaginary Rooms και θα τραγουδήσουμε με τους Burger Project. Αντίστοιχα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, θα διασκεδάσουμε με την ίδια παρέα στην πλατεία της Ιστιαίας.

Ιατρικός εξοπλισμός και αναδάσωση στη Βόρεια Εύβοια

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, η Ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Β. Εύβοια, προκειμένου να υλοποιήσει μια νέα προσφορά, μέρος του προγράμματος.

Μεριμνώντας για την υγεία των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Αγ. Άννας-Λίμνης, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προμηθεύτηκε και παρέδωσε τους αναγκαίους απινιδωτές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Αιτία για αυτήν τη ζωτικής σημασίας δωρεά, στάθηκε πρόσφατο επείγον περιστατικό με κάτοικο της Β. Εύβοιας, του οποίου η ζωή κινδύνευσε σοβαρά, εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από γιατρό και Κέντρο Υγείας.  Η παράδοση των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοκκινομηλιάς, έπειτα από την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης των χρηστών από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στην συνέχεια έγινε άμεση διαβούλευση με τους  κατοίκους και τους δημότες της Κοκκινομηλιάς, προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για το δομημένο και άρτια επεξεργασμένο σχέδιο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για μια συντεταγμένη αναδάσωση γύρω από το χωριό. Στόχος  η  προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία  πρόσθετου εισοδήματος για τους κατοίκους που θα προέλθει από το είδος των δέντρων που θα επιλεγούν.

Οι δράσεις συνεχίζονται στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά την πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζοντας τις δράσεις του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των κατοίκων, προσέφερε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 12 τόνους τροφίμων (τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης), για την ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν σοβαρά από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του παλαιού Δημαρχείου μεγάλη γιορτή για τα παιδιά όλων των σχολείων της περιοχής. Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και ζωγράφισαν με τους Imaginary Room και το Ονειροδρόμιο, ενώ η γιορτή έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τους Burger Project.

Η γιορτή αυτή ήταν το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Αποστολή στα σχολεία της Β. Εύβοιας και της Αρχ. Ολυμπίας – Η στήριξη συνεχίζεται

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ύψους  1.100.000 ευρώ.

Αναπνέω σημαίνει ζω και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διατηρεί χρόνια τώρα δεσμούς ζωής με τη σχολική κοινότητα της χώρας, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί και προσφέρει δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο.

Η αποστολή που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, είχε στόχο την ενίσχυση των σχολικών μονάδων των δοκιμαζόμενων περιοχών της Β. Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπία. Παραδόθηκαν περισσότεροι από 280 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί), 30 διαδραστικοί πίνακες, 50 εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα αλλά και μεγάλος αριθμός εξοπλισμού για τις αίθουσες διδασκαλίας (κλιματιστικά, θρανία, καρέκλες κ.ά.), και φυσικά πολλά παιχνίδια για τους μαθητές των νηπιαγωγείων.

Επιπλέον, εξοπλίστηκαν πλήρως όλα τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ της Ιστιαίας και του Μαντουδίου, ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα πραγματικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές τους, ενώ ιδιαίτερης μέριμνας έτυχαν τα τρία ειδικά σχολεία αυτών των περιοχών.

Συνολικά έχει παραδοθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός αξίας άνω των 400.000 ευρώ, σε 82 σχολεία όλων των βαθμίδων και 3.286 μαθητές έχουν πλέον ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, αξιοποιώντας τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία.

Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ύψους 1.100.000 Ευρώ, αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στηρίζει κατοίκους και φορείς με δωρεές απαραίτητου εξοπλισμού, μηχανημάτων, υλικών, υποδομών αλλά και χρημάτων (όπου κρίνεται αναγκαίο) και θα εξακολουθεί να έχει το βλέμμα του στραμμένο  στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια επούλωσης των συνεπειών των πυρκαγιών, με την ευχή ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα υπάρξουν άλλες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

Νέα αποστολή υλικού σε περιοχές του Δήμου Ιστιαίας

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, σε μια ακόμα αποστολή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ενισχύθηκαν η Κοινότητα Βουτά (Βουτάς, Κυπαρίσσι, Συμιά) του Δήμου Ιστιαίας και ο ΔΑΣΕ Καστανιώτισα με 100 επαγγελματικά αλυσοπρίονα, προκειμένου να είναι σε θέση να εκτελέσουν απαραίτητες εργασίες, καθώς ο εξοπλισμός τους είχε καταστραφεί από τις πυρκαγιές.

Επίσης, στον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Κουρκουλών παραδόθηκαν 8 τόνοι, ήτοι 2.500 τ.μ. αυλακωτά (λαμαρίνες), για την αποκατάσταση των καμένων μαντριών.

Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, έχει παραδοθεί στη Β. Εύβοια εξοπλισμός αξίας άνω των 200.000 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των κατοίκων και την αποκατάσταση των υποδομών.

Πλήρης εξοπλισμός του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας

Σε συνέχεια της παράδοσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού τον Δεκέμβριο του 2021 στο ΕΠΑ.Λ Ιστιαίας και σε άλλα σχολεία της Β. Εύβοιας παραδόθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου στο ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για όλα τα εργαστήριά του. 

Κατά την πρώτη επίσκεψη της ομάδας του Ιδρύματος τον Νοέμβριο του 2021  στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, έγινε καταγραφή των αναγκών τους. Στη συνέχεια το με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας κ. Δημήτρη Μήτση και του Υποδιευθυντή κ. Γιώργου Ιωαννίδη και με αποκλειστική χορηγία ανέλαβε να εξοπλίσει όλα τα εργαστήρια του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας  με τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, υλικά, μηχανήματα, εργαλεία κλπ.) που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και εκπαίδευση των μαθητών.

Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων Βόρειας Εύβοιας και Αρχαίας Ολυμπίας, δεν σταματά εδώ. Μετά το Πάσχα θα παραδοθεί αντίστοιχος πλήρης εξοπλισμός στο ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου, καθώς και τεχνολογικός, αθλητικός εξοπλισμός και γραφική ύλη στα υπόλοιπα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ από τον Οκτώβριο θα εφαρμοστούν και τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος.

Παράδοση υλικού στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας

Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράδοση των υδραυλικών υλικών στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, στην κεντρική αποθήκη της στο Κυμάσι Μαντουδίου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Η αξία του υλικού που παραδόθηκε υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΜΛΑ κ. Κωνσταντίνος Γιαννιός.

Αποστολή εξοπλισμού σε Κοινότητες της Ιστιαίας

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου έγιναν δύο επισκέψεις σε κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας για την παράδοση εργαλείων. Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Μονοκαρυάς του Δήμου Ιστιαίας, παραδόθηκαν 20 βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα και σε κατοίκους του χωριού για χρήση σε αγροτικές εργασίας αλλά και για την κοπή καυσόξυλων για θέρμανση, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της Κοινότητας δωρήθηκε μία μηχανή γκαζόν. Η αποστολή συνεχίστηκε στην Κοινότητα Κερασιάς, όπου παραδόθηκαν γεννήτριες για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κερασιάς κ. Δημήτρης Μαργαρίτης επέβλεψε την παράδοση των γεννητριών.

Οδοιπορικό ζωής στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με το μεγάλο του πρόγραμμα (ύψους 1.100.000 ευρώ) ΑΝΑ-ΠΝΟΗ που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου Αυγούστου, δίνει ανάσες ζωής, στηρίζοντας έμπρακτα τις πυρόπληκτες Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία. Σημαντικό μέρος της υποστήριξης αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων αυτών των περιοχών.

Μέχρι σήμερα 33 σχολεία και 1.650 μαθητές συνολικά έχουν υποστηριχθεί από την ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, η οποία στέκεται δίπλα σε δασκάλους και μαθητές συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση και στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πρόκειται για ένα μακρύ οδοιπορικό αλληλεγγύης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες που αφορούν σε ελλείψεις διδακτικών μέσων,  τεχνολογικού εξοπλισμού, τεχνικών υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή ζωή διδασκόντων και μαθητών.

12 σχολεία με 516 μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία (Λάλας, Πελόπιο, Πλάτανος, Χελιδόνι και Βασιλάκι) και 21 σχολεία με 1.134 μαθητές στη Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, Λίμνη, Ροβιές, Κεχριές, Αγδίνες, Κερασιά, Κρυονερίτης, Ελληνικά, Βασιλικά, Αγία Άννα, Μαντούδι), επωφελήθηκαν από τη δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε θετικά, σχεδόν σε όλα τα αιτήματα, των σχολείων και των δύο βαθμίδων των παραπάνω περιοχών. Μέχρι σήμερα παραδόθηκαν περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί) με τα περιφερειακά τους συστήματα, μεγάλος αριθμός εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, κλιματιστικών, αθλητικού εξοπλισμού, θρανίων και καρεκλών αλλά και αναλώσιμων υλικών. Επίσης,  εξοπλίστηκαν πλήρως τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ Ιστιαίας και Μαντουδίου.

Ο παραπάνω εξοπλισμός, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, παραδόθηκε από ομάδες συνεργατών του Ιδρύματος, οι οποίες επισκέφθηκαν τα σχολεία  και συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων. Επίσης εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φρόντισε ώστε κάθε παιδί, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, να πάρει το δικό του προσωπικό δώρο.

Ο εξοπλισμός των υπόλοιπων εργαστηρίων των ΕΠΑΛ θα ακολουθήσει άμεσα. Η προσπάθεια αυτή φυσικά και δεν έφτασε στο τέλος της. Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει στις πυρόπληκτες περιοχές περισσότερα από 340.000 ευρώ,  θα συνεχίσει αφουγκράζεται τις αγωνίες και να καλύπτει τις ελλείψεις και των άλλων σχολείων αυτών των περιοχών και θα επεμβαίνει, εξαντλώντας τις δυνατότητές του.

Από την Αρχαία Ολυμπία που ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της από της πυρκαγιές έως και τα ορεινά χωριά της Βόρειας Εύβοιας που οι φλόγες δημιούργησαν φόβο και ανασφάλεια σε μικρούς και μεγάλους, η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη – απαντώντας σε πολλαπλά αιτήματα – στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και να στηρίζει τις προσπάθειες ανα-συγκρότησης, ανα-δημιουργίας και ανά-πλασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Αναπνέω σημαίνει ζω και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διατηρεί χρόνια τώρα, μέσω των προγραμμάτων του, δεσμούς ζωής με τη μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποστολή στη Β. Εύβοια
Αποστολή στη Β. Εύβοια
Αποστολή στην Αρχαία Ολυμπία