Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, η Ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Β. Εύβοια, προκειμένου να υλοποιήσει μια νέα προσφορά, μέρος του προγράμματος.

Μεριμνώντας για την υγεία των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Αγ. Άννας-Λίμνης, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προμηθεύτηκε και παρέδωσε τους αναγκαίους απινιδωτές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Αιτία για αυτήν τη ζωτικής σημασίας δωρεά, στάθηκε πρόσφατο επείγον περιστατικό με κάτοικο της Β. Εύβοιας, του οποίου η ζωή κινδύνευσε σοβαρά, εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από γιατρό και Κέντρο Υγείας.  Η παράδοση των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοκκινομηλιάς, έπειτα από την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης των χρηστών από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στην συνέχεια έγινε άμεση διαβούλευση με τους  κατοίκους και τους δημότες της Κοκκινομηλιάς, προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για το δομημένο και άρτια επεξεργασμένο σχέδιο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για μια συντεταγμένη αναδάσωση γύρω από το χωριό. Στόχος  η  προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία  πρόσθετου εισοδήματος για τους κατοίκους που θα προέλθει από το είδος των δέντρων που θα επιλεγούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *