Εξοπλισμός και παιδικές γιορτές στη Β. Εύβοια

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021, βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και κυρίως κοντά στα παιδιά.

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφτηκε τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα που έχουν καταγραφεί στις συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, προσφέρθηκαν 11 τόνοι ζωοτροφών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κτηνοτρόφων. Υλοτόμοι και δασεργάτες παρέλαβαν αλυσοπρίονα και άλλα χρήσιμα εργαλεία για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Επιπλέον, παραδόθηκε νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε σχολεία των περιοχών αυτών. Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για την παροχή στήριξης σε φοιτητές από την περιοχή της Κοκκινομηλιάς, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαριδη, όπως είχε προαναγγείλει, οργάνωσε δύο μεγάλες γιορτές με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προσφέροντας στα παιδιά των δήμων στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στην κεντρική  πλατεία των Κεχριών, με δραστηριότητες από τους La petite marguerite, Ονειροδρόμιο και Imaginary Rooms και έκλεισε με τραγούδια από τους Burger Project. Αντίστοιχα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά των περιοχών του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού διασκέδασαν και αυτά με τη σειρά τους στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας. Οι δράσεις αυτές αποτέλεσαν τη συνέχεια της πολύ μεγάλης δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Β. Εύβοιας, ενώ το προσεχές διάστημα το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της Β. Εύβοιας και της Αρχ. Ολυμπίας.

Οι δράσεις συνεχίζονται στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά την πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζοντας τις δράσεις του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των κατοίκων, προσέφερε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 12 τόνους τροφίμων (τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης), για την ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν σοβαρά από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του παλαιού Δημαρχείου μεγάλη γιορτή για τα παιδιά όλων των σχολείων της περιοχής. Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και ζωγράφισαν με τους Imaginary Room και το Ονειροδρόμιο, ενώ η γιορτή έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τους Burger Project.

Η γιορτή αυτή ήταν το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Σεμινάριο μελισσοκομίας στις πυρόπληκτες περιοχές Λακωνίας και Ηλείας

Με τη χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποίησε σεμινάρια στους πυρόπληκτους μελισσοκόμους της Λακωνίας και Ηλείας (Γύθειο και Πύργο αντίστοιχα). Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα παρακάτω:

Οι μέλισσες μετά τις πυρκαγιές, επιλογή σωστής θέση του μελισσοκομείου, μελισσοκομικοί χειρισμοί για την προετοιμασία των μελισσιών για το χειμώνα, τρόποι παρασκευής μελισσοτροφών, καταπολέμηση των ασθενειών νοσεμίασης και βαρροϊκής ακαρίασης.

Διανεμήθηκε σε όλους τους μελισσοκόμους έντυπο υλικό με οδηγίες για τα παραπάνω θέματα και ηλεκτρονικό υλικό σε μορφή DVD ή memory stick 9 βίντεο για τη βιολογία της μέλισσας και 9 βίντεο για τους ειδικούς χειρισμούς των μελισσών, τα προϊόντα της κυψέλης και τους εχθρούς και ασθένειες των μελισσών»

Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο Ομότιμος καθηγητής Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πασχάλης Χαριζάνης.