Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συμμετέχει στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βορείας Εύβοιας που ανακοίνωσε και αποφάσισε την ενεργή συμμετοχή του με την αποκλειστική χορηγία της στρατηγικής μελέτης για τις υποδομές που εκπονεί ο κ. Κωσταντίνος Ζέκος (Δρόμος ΑΕ) με 100.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των μελετών που αφορούν τα πρόγραμμα στους τοπικούς φορείς, η οποία έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία του προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ζέκος παρουσίασε, βάσει της μελέτης που ετοιμάζει, την νέα επαναστατική και άκρως πρωτοποριακή χάραξη του Εθνικού Δρόμου Χαλκίδας – Στροφιλιάς. Το έργο αποτελεί μέρος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Εύβοιας και θα δώσει σημαντική ώθηση ανάπτυξης στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το έργο, ώστε να αποτελέσει φωτοδότη της προσπάθειας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Πάνος Λασκαρίδης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συμβάλλει ενεργά και θετικά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών. Όλοι εμείς που μετά τις καταστροφικές φωτιές επισκεπτόμαστε συχνά την Βόρεια Εύβοια προσπαθώντας να κλείσουμε τις πληγές της, έχουμε πλήρη επίγνωση της ανάγκης που καλύπτει αυτός ο  νέος δρόμος».

Σύσκεψη συντονισμού δράσεων για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο επικεφαλής  της ειδικής επιτροπής του προγράμματος ΑΝΑ–ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη,  κ. Άρις Συγγρός συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό τον κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε για την ενημέρωση και τον συντονισμό των δράσεων, συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ.  Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση του κ. Πάνου Λασκαρίδη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Πάνου Λασκαρίδη και του κ. Άρι Συγγρού, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, με τον κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και συνεργάτες του κ. Μπένου, έγινε ενημέρωση για τις δράσεις τής επιτροπής ανασυγκρότησης, προκειμένου να συζητηθεί πιθανή συνεργασία.