Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, εξαρχής της λειτουργίας και παρουσίας του στον χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, έχει θέσει ως στόχο να εξελίσσει τις δράσεις του, με σκοπό να αποτελεί μόνιμο φάρο πολιτισμού και κιβωτό γνώσης ανοικτή σε όλους: παιδιά, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα και έχει προσφέρει δωρεάν υποστήριξη, σε επίπεδο εκπαιδευτικού υλικού, υποδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού, μεγάλης αξίας, σε σχολικές μονάδες που είχαν ανάγκη.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, το Ίδρυμα ενέταξε στις δράσεις του υπέρ της κοινωνίας δωρεά 1.100.000 ευρώ, για την ανασυγκρότηση, ανακούφιση και ενίσχυση των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές. Σημαντικό μέρος της μέριμνας των ιδρυτών και των συνεργατών του Ιδρύματος αποτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες  όλων των βαθμίδων των περιοχών αυτών, τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων, το Ίδρυμα κατέγραψε τις πιο επείγουσες από τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό, εκπαιδευτικό και άλλο υλικό των σχολικών μονάδων τους.

Η δράση αυτή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη προφανώς δεν υποκαθιστά κρατικές ενέργειες οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τον κρατικό μηχανισμό με υποδειγματική ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες διαδικασίες δημοσίου λογιστικού και οικονομικής διαφάνειας. Στόχος της συνδρομής του Ιδρύματος είναι η ταχύτητα ανταπόκρισης σε κάποιες από τις κρίσιμες ανάγκες των σχολείων κυρίως από πλευράς εξοπλισμού.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις πληγείσες περιοχές έχουν αγκαλιάσει την συγκεκριμένη δράση του Ιδρύματος. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο οποίος μέσω της Επιτροπής Παιδείας (Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια), και μόνο αυτός από τους υπόλοιπους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργεί την εντύπωση πως θα βάλει προσκόμματα στην άμεση εκπλήρωση των δωρεών αυτών, με επικοινωνία στα σχολεία, αναφέροντας και ενεργοποιώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι εκτός των ορίων των αρμοδιοτήτων του.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ακολουθώντας τις προτροπές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ήδη προσφέρει στις κοινότητες και τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών βοήθεια άνω των 200.000 ευρώ, Το Ίδρυμα, σε όλες τις ενέργειές του, λειτουργεί βάσει θεσμικού πλαισίου και κανόνων, διατηρώντας ταυτόχρονα ευελιξία αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με σεβασμό στους θεσμούς και τον κρατικό μηχανισμό, με αίσθημα προσφοράς και πέρα από μικρότητες και προσκόμματα, θα συνεχίσει με επιμονή να επιτελεί το έργο που εξαρχής έχει θέσει ως στόχο, να υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές κοινότητες της χώρας και, ιδίως εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πειραιάς, 16 Δεκεμβρίου 2021
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *